Vietä koulussa Maailman aids-päivää 1.12.2020

Tänä vuonna Maailman aids-päivän kampanja aktivoi koulut haastamaan hiviin liitettyjä ennakkoluuloja ja päivittämään nuorten tiedot hivistä.

Maksuton, asiantuntijoiden suunnittelema, uusi opetusmateriaali hivistä yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille on saatavilla. Sopii erinomaisesti myös etäopiskeluun, sillä kaikki harjoitukset on helppo toteuttaa verkossa. 

Katso Maailman aids-päivän toimikunnan järjestämä Vietä Maailman aids-päivää koulussa -webinaaritallenne, jossa perehdytämme materiaalin ja harjoitusten käyttöön ja annamme vinkit myös etäopiskeluun. Kesto 45 minuuttia.

Miksi koulussa pitäisi puhua hivistä?

Hiviin on nykyään olemassa hyvä lääkitys, joka pitää hiv-tartunnan saaneen terveenä ja estää hivin tarttumisen. Siitäkin huolimatta hiviin liitetään edelleen täysin turhia ennakkoluuloja, jotka pahimmillaan vahvistavat syrjiviä rakenteita. Hiv-positiiviset ihmiset joutuvat kokemaan syrjintää kouluissa ja työelämässä sekä vapaa-ajalla, kuten harrastustoiminnassa ja ihmissuhteissa. Lisäksi hiviin liittyvät ennakkoluulot ja pelot voivat johtaa siihen, etteivät ihmiset uskalla hakeutua hiv-testiin.

Hiv-tartunnan saaneiden ei pitäisi joutua kokemaan häpeää tai kohtaamaan muiden ihmisten ennakkoluuloja tai syrjivää kohtelua. Tiedon jakamisella ja avoimella keskustelulla voidaan paitsi vähentää hiviin kohdistuvaa stigmaa ja lisätä yhdenvertaisuutta, myös edistää nuorten seksuaaliterveyttä.

“Tiedä faktat hivistä” on tämä vuoden teema Maailman aids-päivänä kouluissa.

Helpota työtäsi, hyödynnä opetuksessa uusi opetusmateriaali hivistä. Tutustu opettajan materiaalipakettiin ja saa webinaarissa parhaimmat vinkit Maailman aids-päivän viettämiseen koulussa.